Lid worden

Hoe word je lid?

Je wordt actief lid van HALOvzw door storting van 18 € op het rekeningnummer BE66 9796 2849 5943 bic code: ARSPBE22 met vermelding van naam van de patiënt. Patiënten die op de wachtlijst staan voor longtransplantatie zijn gratis lid en ontvangen alle correspondentie, dit tot het eind van het jaar dat men getransplanteerd is. Voor giften vanaf 40 € (lidgeld niet inbegrepen) ontvangt u een fiscaal attest. Dit attest ontvangt U eind februari/begin maart van het jaar daarop. 


Van zodra de patiënt op de wachtlijst staat zal een bestuurslid u contacteren, deze persoon zal hulp bieden om deze vragenlijst in te vullen.

Privacybeleid.

Wat krijg je als lid?

U wordt samen met uw familie uitgenodigd op alle informatienamiddagen en symposia, georganiseerd door HALOvzw (telkens gevolgd door een gratis receptie).
U krijgt het recht samen met uw familie deel te namen aan de jaarlijkse uitstap.
U krijgt drie maal per jaar onze prachtige nieuwsbrief toegestuurd.
U kan altijd op de vereniging beroep doen voor een gesprek, of andere vormen van steun.

Elke was dadelijk bereid het meterschap op te nemen omdat ze zich toch erg verbonden voelt met longpatiënten.

' Ik heb zelf een klaplong gehad en weet wat het is om met weinig zuurstof te moeten leven. Sindsdien besef ik ook heel goed hoe belangrijk een goede gezondheid wel is, en zeker goede longen.'

Zij vindt het ook erg noodzakelijk dat de onwetendheid omtrent orgaandonatie en -transplantatie wordt doorbroken.

'Ik wil mee helpen om die hele problematiek rondom het afstaan van organen in de kijker te zetten. Wat is er nu mooier dan iemand een nieuw leven te schenken?'
Elke Vanelderen, officiëel meter sinds 17 november 2008